LELAGU : Billy Talent - Surrender

>> 31 March 2010


LIRIK : Billy Talent - Surrender

She reads a book from across the street,
Whenever someone that she'll never meet.
Talk over coffee for an hour or two,
She wonders why I'm always in a good mood.
Killin' time before she struts her stuff,
She needs supporting, I'll become the crutch.
She'll never know how much she means to me.
I play the game but I'm the referee.

Surrender every word, every thought every sound.
Surrender every touch, every smile, every frown.
Surrender all the pain we've endured until now.
Surrender all the hope that I lost you have found.
Surrender yourself to me.

Even though I know what I'm lookin' for,
She's got a brick wall behind her door.
I travel time and confess to her,
But I'm afraid she'd shoot the messenger.

Surrender every word, every thought every sound.
Surrender every touch, every smile, every frown.
Surrender all the pain we've endured until now.
Surrender all the hope that I lost you have found.
Surrender yourself to me.

I think I found her suffering the field of words,
I think I found her frowning in a field of words.
Searching until my hands bleed,
This flower don't belong to me.

I think I found her suffering the field of words,
I think I found her frowning in a field of words.
Searching until my hands bleed,
This flower don't belong to me.
This flower don't belong to me.
Why could she belong to me?

Every word, every thought every sound.
Every touch, every smile, every frown.
All the pain we've endured until now.
All the hope that I lost you have found.

Surrender every word, every thought every sound.
Surrender every touch, every smile, every frown.
Surrender all the pain we've endured until now.
Surrender all the hope that I lost you have found.
(Surrender) I never had the nerve to ask,
(Surrender) as my hope had come and passed.
(Surrender) I never had the nerve to ask,
(Surrender) as my hope had come and passed.
(Surrender) I never had the nerve to ask,
(Surrender) as my hope had come and passed.
(Surrender) I never had the nerve to ask

No Plat 80+++K

>> 30 March 2010


WTF??? Wow...macam ada makna je ni.


WTF??? Betul la kan???

LELAGU : Piring Hitam - Penipu

>> 29 March 2010


LIRIK : Piring Hitam - Penipu

Pernah dulu kau kata kau cintakan ku,
Bertahun lama sanggup kau menungguku,
Hati dan jiwamu hanyalah untukku,
Sumpah dan janjimu memburu untukku.

CHORUS:
ya ya ya ya,
Kau, kau tipu aku,
Kau tipu aku
Kau tipu aku

Kau curi jiwaku kau gembirakannya,
Kau dakap tanganku,
Kau bahagiakannya,
Kau kucup bibirku,
Kau menikmatinya,
Kau peluk tubuhku,
Kau ceriakannya.

[CHORUS]X2

Kiniku lihat kau berdua dengannya,
Tapi mengapa dia teman karibku,
Tawa gembira,
Musnahkan jiwaku,
Kau hancurkan semua saat manisku.

[CHORUS]X2

Terjah!!!

Tiba-tiba aku dimaklumkan ada orang datang nak jumpa aku. Masa tu aku baru habis mencari idea sambil menghisap rokok di satu port yang disediakan oleh company aku praktikal. Aku mula memikirkan siapakah gerangan si pelawat tersebut. Apa yang pasti, pemantauan latihan industri pada 7 April ni. Tapi kakak di office cakap lecture aku datang. Sudah...

Sebagai seorang yang tidak suka membuang masa, aku terus meluru ke tempat kejadian iaitu di ruang receptionist. Kelibat seorang lelaki sedang menunggu jelas kelihatan. Aku ingat seorang je yang datang masa tu. Tiba-tiba datang lagi seorang encik ni.

Aku mula menggigil masa tu. Mungkin sebab penghawa dingin sejuk sangat kot. Hanya senyuman yang mampu aku ukirkan. Mereka hanya bertanyakan dua soalan kepada aku. Mereka asyik berbual dengan kakak receptionist yang duduk di situ dari awal tadi. Ok juga aku rasa macam tu. Tapi aku nak juga berkongsi apa yang aku buat di sini. Situasi di-take over oleh kakak tersebut. Hampehhh...

Dalam 20-30 minit lepas tu, mereka pun beransur pergi. Kami bersalaman sambil mengucapkan terima kasih antara satu sama lain. Ceh...papepun mereka yang datang nak pantau aku tu dari KKTM Kuantan. Disebabkan masalah teknikal, surat yang mereka hantar tak sampai. Maknanya sekarang dua kali pemantauan masa aku praktikal ni. Yang ni dah lepas. Coming soon pulak.

Alhamdulillah untuk hari ni. Walaupun kelam kabut, tetapi berjalan lancar...

Pemantauan

>> 28 March 2010

last week aku dapat tahu yang aku akan dipantau. beliau sebagai si pemantau akan datang ke tempat aku praktikal pada 7hb APRIL 2010. menurut lampiran yang aku terima juga beliau bukanlah pensyarah dari kolej tempat ku belajar. seorang lelaki dan pensyarah IKM TSYA, PEKAN.

hmmm... macam mana la nanti. time beliau datang nanti company aku praktikal tu tengah SHUT DOWN. penyelia aku pun may be buzy ngan tugas beliau. apa yang patut aku buat? kalau mengikut naluri aku sebelum ni, aku tak perlu takut sebab aku bukan buat masalah pun kat tempat tu. just kena terima kedatangan beliau dengan seadanya.

so, harap2 tiada masalah akan timbul nanti semasa ketibaan beliau. bukannya apa sangat pun. beliau datang nak cop buku log aku je kot.

papepun, diharapkan beliau selamat sampai ke sini... dan kalau beliau tak keberatan bawalah sedikit buah tangan untuk diriku yang serba kekurangan ini. haha...

LELAGU : Boneca - Cela


LIRIK : Boneca - Cela

Verse:
Rabak mata ku
Pena menari
Tinta berdarah

Rabak mata ku
Pena menari-nari
Tinta berdarah
Kata membara-bara

*Masanya ku bernafas
Ini terakhir kali
Puas sudah ku sesak
Dalam dunia sempit

Dulu tersungkur
Kini berdiri
Kau bermain api
Kini ku bakari

Dulu menunduk
Kini ku celik
Kau bermain api

Chorus:
Engkau mahu sempurna
Engkau jadi sempurna
Biar aku bahagia dengan cela ku
Engkau mahu malaikat
Turun dari kayangan
Biar aku bahagia dengan cela ku

Mengapa …
Tidak engkau cermin saja
Diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

Mengapa…
Tidak kau bercinta saja
Dengan diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

(Repeat *)

(Repeat chorus)

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?
Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?

Karangan Budak Sekolah

>> 27 March 2010


LELAGU : Bliz - Syurga Lebih Menyayangimu

>> 26 March 2010


LIRIK : Bliz - Syurga Lebih Menyangimu

Seikhlas hati, hanyalah untuk mu
Akan ku sinar bahagia, dari ku untuk mu
Tanpa mu, tak mampu ku berdiri
Untuk menjalani hidup penuh duri
Hati ku, tuhan saja yang tahu
Kesepian ini...


Kasihku, aku cinta pada mu
Namun syurga lebih menyayangi mu
Haruskah aku menemani mu...


Seindah pelangi yang, menyinari awan
Ku tahu, kau tetap kan di situ
Untuk ku selamanya...


Kasihku, aku cinta pada mu
Namun syurga lebih menyayangi mu
Haruskah aku menemani mu...

Cinta Layang-Layang

>> 25 March 2010

Mungkin ramai dah lihat. Sekadar ingin berkongsi buat peringatan untuk kita semua. Gambar-gambar yang diambil oleh seorang jurufoto ini telah melariskan jualan akhbar di Perancis pada hari ia disiarkan.

burung layang-layang
Salah seekor burung layang-layang terlantar di atas jalan raya, antara hidup atau mati kerana dilanggar oleh sebuah kereta ketika ia terbang rendah.

LELAGU : Ahli Fiqir - Derita Merindu

>> 24 March 2010


LIRIK : Ahli Fiqir - Derita Merindu

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan
Kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

[Chorus]

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
Bayangan wajahmu selalu di depan mata
Harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu
Itu sebenarnya bahagia
Aku pilih derita

[Ulang Chorus]

Mungkinkah esok atau lusa
Walau biarpun lama
Akan ku biar tiada
Ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba
Sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan
Kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan
Terimalah saja kenyataan
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

[Ulang Chorus 2X]

Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

[Ulang Chorus 2X]

LELAGU : Blink 182 - I Miss You

>> 23 March 2010


LIRIK : Blink 182 - I Miss You

(I miss you...)
Hello there, the angel from my nightmare
The shadow in the background of the morgue
The unsuspecting victim of darkness in the valley
We can live like Jack and Sally if we want
Where you can always find me
We'll have Halloween on Christmas
And in the night we'll wish this never ends
We'll wish this never ends


(I miss you...)
(I miss you...)


Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness
Comes creeping on so haunting every time
And as I stared I counted
The webs from all the spiders
Catching things and eating their insides
Like indecision to call you
and hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
Stop this pain tonight


Don't waste your time on me you're already
The voice inside my head (I miss you...)
Don't waste your time on me you're already
The voice inside my head (I miss you...)
[x3]


(I miss you...) [x4]

Aku Praktikal : Kerja Aku

>> 20 March 2010

hmmm...sekarang dah bulan 3. minggu depan lak elaun masuk...bestnye. papepun, nak story sikit pasal kerja aku time praktikal ni. ni antara kerja yang aku kena buat sepanjang 6 bulan ni...kerja aku, kena buat 'machine part drawing'. kebanyakannye shaft lak tu...bosan-bosan!!! tapi nak buat camne. kerja ni lagi best daripada buat documentation...



ni la antara mende yang aku kene lukis. yang atas tu shaft je. yang bawah lak flange. disebabkan ukuran tak de, so aku kene ukur dulu la sebelum boleh lukis...

LELAGU : Bliz - Mimpi Yang Mati

>> 18 March 2010


LIRIK : Bliz - Mimpi Yang Mati

Tak sengaja genggamanku terbuka
Lantas ku gapai bintang yang berjuta
Bintang yang kuimpikan menerangi
Takkan kubiarkan berlalu pergi


Andai benar kau menjadi milikku
Mencintaimu menjadi sumpahku
Namun jika hadirmu satu mimpi
Aku rela tidur sepanjang hari


c/o : Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati


Genggaman tanganku terbuka sepi
Mendambar dirimu satu ilusi
Bintang yang kugapai tak berpanjangan
Hadirmu di dunia hanya pinjaman


Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati
Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati


Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

LELAGU : The Official - Terima Kasih Semua

>> 16 March 2010


LELAGU : The Official - Tiada Erti Lagi

>> 11 March 2010


Cerita Penderma Darah

Hari ni aku gi derma darah. Membe ajak. Kalo gi sorang2 memang x gi la kot. Lagipun wat kat company aku praktikal. Kire dekat je la. Aku antara penderma yang awal time tu. Siap tolong2 susun katil lagi. Datang seru rajin time tu. huhu...

Da siap isi borang sume aku pun berator la...dan masok la aku berjumpa doktor ni untuk check tekanan darah kot...kami berbual-bual buat seketika...

Doktor : Awak cukup tidur tak hari ni??? Bape jam awak tidur???

Aku : Saya tido pukul 11 malam tadi. Lebih 6 jam gak la kot...

Doktor : Awak bangun pukul bape???

Aku : Pukul 7...

Doktor : Semayang Subuh tak???

Aku : Tak...Tak sempat...

Doktor : Tak boleh la macam tu. Lewat macam mane pun kene semayang jugak. Mintak maaf la. Saya bukan nak ceramah...(sambil tersenyum)

Aku pun bla dari situ untuk ke pitstop seterusnya. Tapi memang malu la. Sape suruh tak semayang kan??? Aku pun sopan lak mengaku time tu. Bendul gak. haha...papepun time kasih kepada doktor tersebut. Aku tau niat die baek. May be sebab aku ni jahat kot. haha...Harap2 dapat la bangun Subuh lepas ni...bukan sebab dotor tapi sebab ALLAH.

LELAGU : Blink 182 - Always

>> 09 March 2010



LIRIK : Blink 182 - Always

I've been here before a few times
And I'm quite aware we're dying
And your hands they shake with goodbyes
And I'll take you back if you'd have me
So here I am, I'm trying
So here I am, are you ready

Come on let me hold you, touch you, feel you
Always
Kiss you, taste you all night
Always

And I'll miss your laugh, your smile
I'll admit I'm wrong if you'd tell me
I'm so sick of fights, I hate them
Lets start this again for real

So here I am, I'm trying
So here I am, are you ready
So here I am, I'm trying
So here I am, are you ready

Come on let me hold you, touch you, feel you
Always
Kiss you taste you all night
Always
(Come on let me hold you) Touch you, feel you
Always
Kiss you, taste you all night
Always

I've been here before a few times
And I'm quite aware we're dying

Come on let me hold you, touch you, feel you
Always
Kiss you, taste you all night
Always
(Come on let me hold you) Touch you, feel you
Always
Kiss you, taste you all night
Always

Always..

Always..

LELAGU : The Official - Takdir

>> 05 March 2010


LELAGU : Ska Klinik - Berkhayal

>> 04 March 2010


LIRIK : Snow Patrol - Run

>> 02 March 2010

I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done


And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
Away from here


Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear


Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say


To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbye
I nearly do


Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear


Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say


Slower slower
We don't have time for that
All I want is to find an easier way
To get out of our little heads


Have heart my dear
We're bound to be afraid
Even if it's just for a few days
Making up for all this mess


Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Aku Praktikal : Komen Penyelia

>> 01 March 2010

Tiap-tiap bulan kena jumpa supervisor aku mintak cop. Korang semua pun tau la kot. Ni kire 1st time aku mau mintak cop...penat gak memerah otak cari ayat nak tulis dalam log book biarpun tiap-tiap hari mende sama je aku wat. Ni lom kira wat report lagi kan. huhu...papepun camni la komen beliau :

"Bulan pertama di BPCM, Afhan menunjukkan sikap dedikasi dalam aktiviti yang diberikan. Diberi tanggungjawab untuk membuat 'Machine Part Drawings' dan juga 'Technical Documentation'."

DEDIKASI...perasan tak perkataan tu? Aku pun tersengih bila baca balik apa yang beliau tulis. Maksud rasmi perkataan tu pun aku tak tau ma. Tapi kompem la mende baik-baik kan. haha...

Papepun terima kasih kepada beliau di atas ayat yang menaikkan semangat kejantanan aku untuk terus berada di situ. TQ En. Din...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP