Kisah Pemuda Dan Pak Imam : Penampar Itu Jawapannya!

>> 30 December 2011

Ada seorang pemuda yang lama belajar di luar negeri kembali ke tanah air dengan angkuh dan sombong. Di dalam benak kepalanya telah lama tersimpan 3 pertanyaan yang dianggapnya tiada siapa yang boleh menjawab. Satu hari beliau bertemu seorang imam tua di kampungnya.

Pemuda: Pak imam, apakah boleh menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?
Pak Imam: Saya hamba Allah dan dengan izinNya saya akan menjawab pertanyaan kamu!

Pemuda: Pak imam yakin? Profesor dan banyak orang pintar yang saya tanya tidak mampu menjawab pertanyaan saya.

Pak Imam: Saya akan mencuba sejauh kemampuan saya, insya'Allah.

Pemuda: Saya ada 3 pertanyaan;

    Islam Melarang Umatnya Memohon Untuk Mati

    >> 29 December 2011

    Hadith:

    Rasulullah SAW bersabda bermaksud: "Janganlah ada antara kamu yang bercita-cita hendak mati. Sekiranya ia seorang yang baik mudah-mudahan ia dapat menambahkan lagi kebaikan, dan sekiranya ia seorang yang jahat mudah-mudahan ia dapat bertaubat kepada Allah."

    Riwayat: Riwayat Hadith Al-Bukhari dan Muslim

    Huraian Hadith:

    1. Haram hukumnya bagi seseorang muslim bercita-cita dan berdoa untuk mati apabila hidup di dalam kesengsaraan dan menderita.

    2. Setiap mukmin yang panjang umurnya mempunyai banyak peluang untuk ia beramal ibadat kepada Allah sebagai bekalan di akhirat nanti.

    3. Islam tidak membenarkan umatnya bercita-cita untuk mati, tetapi menggalakkan umatnya supaya bercita-cita untuk menambahkan ilmu pengetahuan demi kemajuan ummah.

    Rabu Yang Bisu #24 - Terowong Pintasan

    >> 28 December 2011

    Ping Entri Percuma Di Story Anda

    Umum mengetahui kewujudan Apesal.com dan GuaBlog.com. Ini antara dua laman yang kerap aku ping (atau mungkin ada istilah lain?) entri. Sampaikan aku pernah buat beberapa entri sebagai tanda terima kasih kepada Apesal sebelum ni. Pada peringkat awal, memang trafik mencurah-curah, bergantung juga kepada jenis entri. Tapi kebanyakannya semacam je trafik. Lebih daripada biasa kalau kita kongsi entri dalam Apesal dan GuaBlog ni.

    Apabila Exchange Ratio Apesal Mencecah 300%, barulah aku mula ketagih trafik macam sebelum ni. Sama je dengan GuaBlog. Tiba-tiba jadi 'tegas' pula dalam bab exchange  ratio ni. Tapi nak buat macam mana, dah memang macam tu kontraknya. Sampai bila orang nak memberi je, kita pun kenalah turut memberi dengan sediakan ruangan widget Apesal atau GuaBlog yang mampu menarik perhatian orang lain untuk membaca.

    Highlight : Manchester United 5-0 Wigan Athletic (EPL)

    >> 27 December 2011


    Dah lama tak kongsi soroton perlawanan Manchester United. Ditambah dengan mood untuk blog yang tak berapa nak ada sejak akhir-akhir ni. Moh la tengok. Berbatov menambah hatrik bersama United walaupun jarang diturunkan. 

    Mungkin ada entri pasal Fantasy Premire League - Liga Blogger Malaya lepas ni. Hampir separuh musim sudah :)

    Komuniti Ini Makan Sampah Untuk Hidup

    >> 25 December 2011

    Hanya 30 kilometer dari kuil Kemboja yang terkenal iaitu Angkor Wat, terdapat satu pemandangan mengejutkan yang tidak dilihat oleh para pelancong. Apa yang dimaksudkan ialah kewujudan sebuah komuniti kira-kira 500 orang yang tinggal atau hidup di tempat pembuangan sampah di pinggir bandar Siem Reap.

    Seorang 'photojournalist' Sepanyol, Omar Havana menghabiskan masa selama tujuh bulan dari Oktober 2010 hingga April 2011 untuk mendekati komuniti ini di tapak pembuangan sampah dan mendokumenkan kehidupan mereka. Beliau berkata apa yang dilihat ialah "dari dunia lain", tetapi mereka hidup gembira. Berikut gambar dan cerita yang telah dikongsi oleh Havana kepada ABC News Online.

    Kanak-kanak dan ibu bapa mancari makanan.

    Suka Rakan Sejenis

    >> 24 December 2011

    Saya lelaki berusia 19 tahun dan mempunyai kehidupan bahagia kerana semua permintaan saya dipenuhi keluarga. Namun masalah saya ialah saya mengamalkan hubungan songsang. Saya meminati rakan sejenis. Hati dan nafsu saya lebih cenderung kepada lelaki. Kadangkala saya seronok dan gembira menjalin hubungan homoseksual.

    Bukan saya tiada naluri menyukai perempuan, tetapi pengalaman gagal dalam cinta menyebabkan saya bosan menjalin hubungan cinta dengan wanita. Bagi saya, wanita hanya ingin memperalatkan saya. Apabila habis mempergunakan saya, mereka tinggalkan saya begitu saja.

    Perubahan menjadi gay bermula sejak saya masuk kolej. Di sana ramai teman saya adalah golongan ini. Kadangkala kami melakukan hubungan terlarang ini beramai-ramai. Disebabkan itu saya ada ramai kenalan gay di laman sosial facebook. Malah, berbekalkan rupa kacak memudahkan saya mendapat ramai teman. Tambahan pula yang tertarik kepada saya juga tampan.

    Jangan Kahwini Enam Wanita Ini

    >> 23 December 2011

    1 - Wanita Ananah:-
    Wanita yang banyak mengeluh dan mengadu dan setiap saat memperalatkan sakit atau berpura-pura sakit.

    2 - Wanita Mananah:-
    Wanita yang suka mengungkit-ngungkit terhadap suaminya. Wanita ini sering menyatakan seperti ini: “Aku membuat itu keranamu”.

    3 - Wanita Hananah:-
    Wanita yang menyatakan kasih sayangnya kepada suami yang lain, yang dikahwini sebelum ini atau kepada anak daripada suami yang lain.

    4 - Wanita Hadaqah:-
    Wanita yang melemparkan pandangan dan matanya pada setiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya.

    10 Sebab Cuci Motosikal Lebih Baik Daripada Be'romance'

    >> 22 December 2011

    1. Cuci motor boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.
    2. Masa sedang asyik menggosok 'dada' motor tak perlu tengok-tengok kiri kanan.
    3. Motor tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.
    4. Boleh tangguh beberapa minit, pergi jawab telefon, makan nasi, pergi tandas, hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.
    5. Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggungjawab sekiranya hendak mula mencuci motor.
    6. Lepas cuci boleh naik dan henjut-henjut serta tunggang-tunggang dalam sebarang posisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.
    7. Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi, depan rumah atau di stesyen minyak pun boleh.
    8. Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.
    9. Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh kawan-kawan. Majikan tidak akan memecat anda.
    10. Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas, anda boleh menegur dengan senang hati dan mempelawa mereka mencuci motor.

    sumber : jiwang.org

    Rabu Yang Bisu #23 - Menantu Disambut

    >> 21 December 2011

    Video Ludah - Realiti vs Parody, Kyopropaganda Menang

    Entah macam mana isu turun bendera ni boleh timbul aku tak faham sangat. Bila satu pihak dah panas, satu video telah dikeluarkan untuk menunjukkan kemaharan mereka kepada satu pihak yang satu lagi. Siap main ludah-ludah lagi. Aku tengok je la, dah banyak sangat orang share kat facebook...


    Di atas, video asal oleh puak penyokong kuat parti pemerintah yang mengutuk tindakan seorang mahasiswa menurunkan bendera puak mereka dan menggantikannya dengan bendera lain. Kalau salah tolong betulkan ye...Taksub gila gaya. 

    Jyoti Amge - Wanita India Paling Kerdil Di Dunia

    >> 20 December 2011

    NAGPUR - Seorang pelajar perempuan berusia 18 tahun, Jyoti Amge yang setinggi cuma 61.95 sentimeter dinobatkan sebagai wanita paling kerdil di dunia oleh Guinness World Records di sini semalam.

    SEORANG pengadil Guinness World Records, Rob Molloy (kanan) dan Dr. Manoj Pahukar (kiri) mengukur ketinggian Jyoti Amge di Nagpur semalam.

    Beberapa pegawai Guinness mengukur ketinggiannya sebelum dia yang menghidap penyakit pertumbuhan terbantut, achondroplasia dinobatkan sebagai wanita paling kerdil di dunia.

    Sedetik Lebih Ibu Rusa Melahirkan Anaknya

    >> 19 December 2011

    Kalau tak silap aku, binatang di bawah ni ialah rusa. Kalau mata aku silap maaflah ye. 14 gambar yang berjaya dirakam oleh sumber yang tidak diketahui telah dikongsi seperti di bawah. Jangan cuak untuk scroll sampai bawah sebab dijamin tatapan ini tidak sengeri gambar atau video manusia melahirkan anak...


    Bagaimana Liquid Paper Tercipta

    >> 15 December 2011

    Tahukah anda, benda putih yang digunakan di atas kertas untuk menutup kesilapan? Pada asalnya, ia dipanggil "Mistake Out" dan dicipta oleh Bette Nesmith Graham, seorang janda yang mula bekerja pada tahun 1951 untuk menyara diri dan anak lelakinya.

    Walaupun bekerja sebagai seorang jurutaip, malangnya beliau bukan seorang jurutaip yang baik. Bosan dengan kesilapan semasa menaip, dia menggunakan cat tempera putih untuk menyembunyikan kesilapan. Dengan hanya menggunakan dapur dan garaj sebagai makmal dan kilang, beliau secara beransur-ansur membangunkan produk yang mula dibeli oleh jurutaip dan pekerja pejabat yang lain. Sementara terus bekerja sebagai jurutaip, beliau mengembangkan pengetahuan dirinya dalam bidang perniagaan, promosi dan penyelidikan sehingga dia berpuas hati bahawa produk yang dibangunkan benar-benar berbaloi. Beliau kemudiannya menawarkan Mistake Out kepada IBM (International Business Machines) namun pihak IBM menolaknya.

    Rabu Yang Bisu #22 - Terlebih Sudah

    >> 14 December 2011

    Kemahiran Seorang Pemandu Parkir Kereta Di Ruang Sempit (+Video)

    >> 12 December 2011

    New York, Amerika Syarikat - Seorang pemandu yang menunjukkan kecekapannya meletak kereta di ruang sempit menjadi sensasi di laman perkongsian video YouTube, lapor akhbar Mail Online.

    parkir kereta

    Lelaki tidak dikenali itu meletak kereta sedan miliknya di ruang sempit yang cuma muat untuk sebuah kereta bersaiz kompakMalah, dia berjaya keluar dari ruang parkir sama tanpa mencalarkan bampar kenderaan di hadapan dan belakangnya.

    Semakan Daftar Pemilih - Aku Dah Boleh Mengundi

    Agak lama jugalah aku dah daftar sebagai pengundi. Masa tu aku sedang bersiar-siar dalam ECM bersendirian. Buntu kerana hilang arah tuju, aku ternampak kaunter untuk daftar pengundi. Nasib baik percuma. haha...

    Selepas kejadian tu, aku dimaklumkan semakan status aku sebagai pengundi boleh dibuat selepas tiga bulan dari tarikh aku daftar. Memang niat untuk semak tu ada tapi tidak pernah kesampaian sebab sibuk sangat kononnya.

    Sehinggalah aku terjumpa link dalam entri bro Yastro. Mudah sangat rupanya kalau nak semak. Klik Semakan Daftar Pemilih kepada sesiapa yang masih belum berkesempatan untuk semak macam aku. Semudah abc je pun. haha...

    Alexa, Tiada Pendidikan, Azhar Idus Hina Islam Dan Brunei

    >> 10 December 2011

    Paparan di bawah akan keluar bila kita masuk ke akaun Alexa kita. boleh dikatakan setiap hari jugalah aku masuk sini sebab ingin tahu rank trafik semasa blog aku...


    Bibik Kejang Gara-gara Harun Salim Bachik

    >> 09 December 2011

    Bibik Menjawab Telefon...

    Kali pertama,
    Pemanggil (X) : Helloooo...Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
    Bibik (Y) : Maaf, salah nombor...Ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud...

    Kali ke-2,
    Pemanggil (X) : Helloooo...Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
    Bibik (Y) : Maaf, salah dail ni, encik..!! Ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud. (jawabnya kesal)

    Bertimbang Rasa Dengan Orang Bawahan

    >> 08 December 2011

    Hadith :

    Diriwayatkan daripada Abu Dzar r.a: "Aku mencerca seseorang dengan memanggil ibunya dengan sapaan yang buruk. Nabi Muhammad S.A.W bersabda kepada ku;

    Ya Abu Dzar! Apakah kau mencaci maki seseorang dengan menyeru ibunya dengan sapaan yang buruk? Dalam diri mu masih tertinggal sifat-sifat jahiliah. Pembantu-pembantu mu adalah juga saudara-saudara mu dan Allah menempatkan mereka di bawah perintah mu. Maka sesiapa pun yang saudaranya di bawah perintahnya harus diberi makanan yang sama dengan yang ia makan dan diberi pakaian yang sama dengan yang ia pakai. Jangan suruh mereka mengerjakan pekerjaan di luar kemampuannya dan apabila kamu terpaksa melakukannya, bantulah mereka."
    (al-Bukhari)

    Huraian

    Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

    Seekor ular sawa betina sepanjang 5 meter telah berjaya ditangkap di selatan Florida. Lebih memeranjatkan apabila seekor rusa dewasa yang masih dalam keadaan baik ditemui di dalam perut ular tersebut. Eh...ular ada perut ke?


    Rabu Yang Bisu #21 - Dia Takut Jarum

    >> 07 December 2011

    Free Download Filem Ombak Rindu

    Sinopsis: Izzah (lakonan Maya Karin) adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, bapa saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

    Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak bapa saudaranya walaupun hatinya tidak rela. - sambung baca di nurizspace

    Iklan Thailand vs Ombak Rindu

    >> 06 December 2011

    ada dua orang membe aku dah tengok filem Ombak Rindu yang sedang bergelora di pawagam sekarang ni. masing-masing kata best. tapi masih belum berjaya mendorong aku pergi tengok. takut satu hal. tak pasal-pasal nangis dalam tu nanti payah lak...

    aku tengok iklan di bawah ni pun dah tersentuh ma. satu iklan di Thailand yang mengisahkan kasih sayang seorang bapa yang pekak dan bisu kepada anak perempuannya yang malu dengan kekurangan bapanya...


    Ulama Iran Membenarkan Pembedahan Tukar Jantina

    >> 05 December 2011

    Pada tahun 1976, pemimpin tertinggi Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini mengeluarkan fatwa untuk membenarkan mereka yang mengalami gangguan hormon menukar jantina jika mereka mahu, serta menukar sijil kelahiran mereka. Tahun lepas, 70 transeksual telah didaftarkan di Khomenei Relief Center, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang meminjaman wang kepada transeksual untuk membantu mereka membayar pembedahan dan memberi bantuan psikologi. Athena, 20, dan Milad, 30, adalah antara dua transeksual di Iran. Pasangan yang telah bertemu tiga tahun lalu di pusat tersebut menjadi rakan baik disebabkan menjalani pengalaman hidup yang sama.

    Milad, transeksual berusia 30 tahun di Iran, membuat panggilan perniagaan sementara terperangkap di dalam kesesakan lalu lintas di Tehran. Dia bekerja sebagai ejen hartanah dan dilahirkan di Kajouri. Pada awalnya, dia adalah seorang budak perempuan yang hanya berminat bermain permainan budak lelaki.

    10 Cukai Jalan Kereta Orang Lebih Duit Malaysia

    >> 04 December 2011

    pergh...lama giler aku simpan mende ni. membe aku forward ke aku bulan Februari lepas. sekarang ni dah hujung tahun. ini antara stok entri paling lama aku simpan. boleh dikatakan basi dah kot. walaupun basi, senang je nak baca. kalau tak nak baca, cuci mata pun jadilah. huhu...

    berikut 10 gambar cukai jalan kereta orang lebih duit di Malaysia. aku rasa ini bukan bayaran cukai jalan paling tinggi. mungkin banyak lagi yang lebih tinggi. tapi tengok yang ni pun dah cukup tinggi bagi aku ma. nak bayar cukai jalan moto aku pun dah rasa sayang ke duit...pe lagi yang ni.

    Lamborghini XXX 515 (RM8,247.00)

    Satu bilik kosong di Lorong Bukit Setongkol 3

    >> 03 December 2011

    seorang housemate aku dah keluar dari rumah. bukan keluar pergi ECM atau Megamall mahupun KP, tapi pindah sebab dia dah nak pencen. bulan ni bayar sewa rumah pun lebih sikitlah sebab 2 orang je tinggal di rumah ni sekarang.

    aku dan housemate aku yang sorang lagi dah cuba tanya membe masing-masing. mana tau ada yang tengah mencari bilik untuk disewa. sebab tak sanggup mengalami kerugian jangka masa panjang, aku nekad mencari housemate baru. Mudah.my kan ada...

    Iman Semut vs Iman Manusia

    >> 02 December 2011

    Di zaman Nabi Allah Sulaiman berlaku satu peristiwa, apabila Nabi Allah Sulaiman ternampak seekor semut melata di atas batu. Lantas Nabi Allah Sulaiman merasa hairan bagaimana semut ini hendak hidup di atas batu yang kering di tengah-tengah padang pasir yang tandus.

    Nabi Allah Sulaiman pun bertanya kepada semut: "Wahai semut apakah engkau yakin ada makanan cukup untuk kamu?"

    Semut pun menjawab: "Rezeki di tangan Allah! Aku percaya rezeki di tangan Allah! Aku yakin di atas batu kering di padang pasir yang tandus ini ada rezeki untukku".

    15 Penyakit Ganjil Di Dunia (Termasuk 1 Penyakit Palsu)

    >> 01 December 2011

    Berikut merupakan 15 penyakit ganjil di dunia yang yang telah dikongsikan dalam Odd Stuff Magazine.com. Penerangan ringkas setiap penyakit telah ditambah untuk memudahkan pemahaman pembaca.

    1. PROGERIA

    Satu keadaan tidak normal luar biasa dengan tanda-tanda seperti penuaan lebih awal (uban, kulit berkedut dan keadaan membongkok) pada seorang kanak-kanak.

    Rabu Yang Bisu #20 - Ayam Mengidam Cacing

    >> 30 November 2011

    Kita Tertipu! Dr. Haron Din Tidak Pernah Pindahkan Jin Dengan Bas

    >> 29 November 2011

    Kisah Dato' Dr. Haron Din memindahkan sekumpulan jin menggunakan beberapa buah bas pernah hangat dulu dan masih diperkatakan sehingga sekarang. Ketika saya belajar di UKM pada tahun 1995-1999, kisah ini selalu dijadikan buah mulut para penceramah agama, apatah lagi peristiwa tersebut dikatakan berlaku di sebuah fakulti di UKM dan dekat pula dengan kamsis tempat saya tinggal.

    Dr. Haron Din

    Mungkin beliau pernah membuat penjelasan sebelum ini. Kini dengan adanya teknologi internet, penjelasan lebih mudah disebarkan kepada umum. Berikut adalah penjelasan Dato' Dr. Haron Din tentang kisah tersebut:

    Satu Cerita - Mak Apan Hilang

    pernah dulu aku google nama sendiri - APAN, sebab nak tengok result apa yang keluar. antara result yang pernah keluar masa tu termasuklah satu story ni. tapi aku tak pernah baca sampai habis pun sebelum ni...

    baru-baru ni, membe office aku forward story tu ke aku. siap tukar nama tempat dalam story tu kepada nama kampung aku. masa ni baru aku rajin nak baca sampai...

    *****
    Pagi tadi di opis, dalam pukul 9, sedang gua kaver line klik fesbuk sikit-sikit, Apan mundar mandir belakang gua dengan muka kusut masai. Dari tadi gua tengok Apan hilang punca di sekitar sektor operasi. Muka macam ada masalah.

    Bekas Skinhead Jalani 25 Pembedahan Selama 16 Bulan Untuk Buang Tatu

    >> 28 November 2011

    Tatu yang menutupi muka seorang lelaki menunjukkan kebencian dan perkauman yang pernah wujud di dalam dirinya. Bryon Widner adalah salah seorang samseng skinhead kulit putih Amerika yang yang paling ganas dan terkenal, dan ia boleh dilihat dengan jelas pada tatu yang banyak di bahagian mukanya. Selepas meninggalkan kumpulan skinhead, dia masih gagal mencari pekerjaan kerana keadaan mukanya yang bertatu. Dia mengambil keputusan untuk menjalani satu proses panjang dan rumit untuk menghilangkan tatu di wajahnya dengan harapan dapat memulakan satu kehidupan baru.


    Hari-hari Malang Alex Ferguson Bersama Manchester United

    >> 27 November 2011

    Sir Alex Ferguson menyifatkan kekalahan kepada Manchester City pada 23 Oktober 2011 sebagai hari terburuk untuk pasukannya yang telah dibimbing selama 25 tahun. Terdapat beberapa lagi perlawanan lain yang akan sentiasa menjadi igauan buat Manchester United dan penyokong-penyokong mereka termasuklah aku.

    Man City 5 - 1 Man Utd (23 September 1989)


    The Have-Nots vs Billy Joel - We Didn't Start The Fire

    >> 25 November 2011

    The Have-Nots...sebuah band yang banyak memainkan lagu penyanyi atau band lain aka cover. dalam banyak-banyak video yang di-upload di YouTube, ada satu video yang best bagi aku. sebab video ni mereka dah ubah lirik kepada versi Malaysia. aku tahu ni pun sebab ada membe share di facebook...

    cubalah layan. macam-macam perkataan keluar. boleh buat lagu subjek sejarah dah kot. haha...



    Ujian Dara Untuk Gadis Di Irian Jaya

    >> 24 November 2011

    Di Irian Jaya iaitu berdekatan Kepulauan Papua, masih diamalkan adat nenek moyang dengan mengadakan ritual ujian dara bagi gadis-gadis di kampung tersebut. Gadis yang masih dara akan ditandakan dengan cat putih dan menerima sijil sebagai bukti mereka masih dara. Mereka berpeluang untuk mendapat lelaki dari kalangan orang yang baik-baik...


    Rabu Yang Bisu #19 - Gambar Biru

    >> 23 November 2011

    Luaran Bukan Ukuran

    Jangan ingat anda bagus sangat...


    Mungkin anda paling ditakuti oleh orang lain...

    Tahniah Harimau Muda!

    >> 22 November 2011

    dua orang hero kita yang bermain dengan cemerlang...

    Kalau Besar Sangat Pun Payah Gak

    Las Vegas: Seorang lelaki Nevada, Wesley Warren Jr, memerlukan RM3 juta bagi membolehkannya menjalani pembedahan membetulkan buah zakarnya yang besar melampau.

    Selama ini, lelaki berusia 47 tahun itu hanya mendiamkan penderitaannya, namun semalam dia membuat rayuan terbuka bagi membolehkan pembedahan dijalankan dan mampu menjalani hidup seperti biasa.

    Warren memiliki buah zakar seberat 44.5 kilogram.

    Disebabkan pembesaran melampau pada buah zakarnya, Warren tidak boleh memakai seluar, selain terpaksa bergantung kepada pemakanan antibiotik dan ubat setiap hari.

    Apabila keluar rumah, Warren perlu mengenakan seluar besar yang diubah suai.

    Kursus Kahwin Di Masjid Sultan Ahmad Shah

    >> 21 November 2011

    dulu, masa kolej aku anjurkan kursus kahwin aku tak pergi. konon-kononnya ganas sangatlah masa tu. padahal dah bayar sekali yuran masa awal semester kot. alasan aku masa tu, banjir...malas nak berbaju Melayu meredah air banjir pergi kursus kahwin.

    bila dah kerja ni, kesedaran untuk pergi tu timbul disebabkan membe office aku ajak. lagipun elok pergi berteman daripada pergi sorang-sorang je nanti. nak tak nak isi je la borang dan bayar RM80. lagi pun aku dengar tempoh kursus kahwin lepas ni mungkin akan makan masa seminggu. bila waktu kursus semakin panjang, automatik yuran kursus pun meningkat. aku rasa eloklak kalau pergi kursus kahwin awal-awal.

    Sukan SEA 2011 - Selamat Berjaya Skuad Bola Sepak Malaysia!

    nak tulis apa ni? macam dah lama tinggal je blog ni. aku hajat nak kongsi video di bawah ni je. cambes lak kalau tengok sempena Perlawanan Akhir Bola Sepak Suka SEA di Indonesia yang menemukan pasukan tuan rumah dengan pasukan Malaysia malam nanti...



    Petua Rasulullah SAW Buat Yang Menghidap Penyakit Kronik

    >> 17 November 2011

    Sekiranya kita mempunyai kenalan yang menghidap penyakit kronik (kanser, kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dll) pujuklah dia/mereka untuk mengamalkan solat pada waktu malam (walaupun sekadar 1 rakaat witir) kerana dari Salman al-Farisi katanya, telah bersabda Rasulullah SAW;

    Dituntut ke atasmu melakukan solat malam kerana sesungguhnya solat malam itu merupakan antara kebiasaan orang soleh sebelum kamu, sebagai jalan untuk mendekatkan diri kepada Tuhanmu, penutup segala kejahatan, penghapus segala dosa dan pembasmi segala penyakit dalam badan."

    Kisah Nobita Dan Sizuka Yang Tiada Dalam TV/Komik

    Pada suatu malam di depan panggung wayang…

    Sizuka : Best tengok wayang dengan awak tadi. Kelakar je cerita tu...Tak bosan kan?
    Nobita : A’ah, tak bosan. Best!
    Sizuka : Kalau best kenapa awak letakkan kepala awak kat bahu saya dan beritahu saya yang awak mengantuk?
    Nobita : Errr~ hehe...

    Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kan awak? Kalau tak, mesti sejuk dalam tu tadi.
    Nobita : A’ah...betul3! Takdelah sejuk sangat tadi bila dah pakai sweater ni.
    Sizuka : Kalau tak sejuk, kenapa awak pegang tangan saya dan beritahu yang awak sejuk?
    Nobita : Errr~ hehe...

    Mereka pun menuju ke i-City...

    Rabu Yang Bisu #18 - Pisang Yang Jahat

    >> 16 November 2011

    Ular Telan Biawak

    These pictures were taken by one of the Main Roads road crew at Cooyar (North of Toowoomba, QLD) last week. It took a total of 5 hours for the snake to finish off the Goanna. As you can see, they put some signage up so it couldn't be run over.


    Surat Khabar Sama Dalam Drama Dan Filem Hollywood

    >> 15 November 2011

    mengikut sumber, jika kita selalu sangat menonton drama dan filem hollywood, kita mungkin boleh perasan terdapat prop yang sama digunakan berulang-ulang kali di dalamnya. disebabkan aku bukan 'selalu sangat' menonton, jadi aku tak pernah dan tak rajin untuk perasan mende-mende gini. 

    ini beberapa drama dan filem hollywood yang telah berjaya dikesan menggunakan surat khabar atau paper yang sama.

    Back to the Future

    Bridgette Jordan - Wanita Terkecil Di Dunia

    >> 14 November 2011


    Wanita paling kecil di dunia berasal dari Illinois, Amerika Syarikat. Ketinggiannya hanya 69 cm dan ia telah tercatat di dalam Guinness Book of Records.

    Review Immortals : Kisah Purba Ganas

    >> 13 November 2011

    aku ada baca review filem Immortals ni di HafizRahim.Com. tak tau pun ada tayang filem ni kat panggung. lepas baca review dalam tu, rasa cambes je kalau dapat tengok. dan-dan sorang membe aku ajak keluar mencari barang. lepas setel barang, aku try cucuk membe aku tengok citer Immortals ni...

    lepas habis tengok baru aku tau citer ni daripada penerbit 300. tu pasal aksi dalam tu style semacam je. yang dah tengok 300 mesti tau macam mana aksi dalam tu dan dalam citer ni pun aksi yang lebih kurang sama turut diselitkan. terpancut-pancut darah keluar dan aku rasa ada scene yang mungkin telah dipotong.

    lagi, citer ni berunsur ketuhanan atau kedewaan. dia punya tagline dalam poster pun, The Gods Need A Hero. kalau tak baca sinopsis sebelum pergi tengok mungkin payah sikit nak paham jalan citernya. jadilah macam aku nanti. haha...

    Penyakit Dan Ubat Pada Sayap Lalat

    >> 11 November 2011

    Dari Abi Hurairah r.a berkata bahawa Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud: Apabila lalat jatuh ke dalam minuman salah seorang antara kamu maka rendamkanlah lalat itu kemudian buanglah. Kerana pada salah satu sayapnya terdapat penyakit dan pada sayap yang lain terdapat ubat.
    (Riwayat al-Bukhari)


    Kemusykilan

    Hadis ini benar-benar pelik. Bolehkah lalat yang dikenali sebagai binatang pengotor mempunyai penawar kepada penyakit yang dibawanya?

    Siasatan Kes Ular Sawa Gergasi Malaysia

    aku yakin ramai yang dah pernah tengok gambar di bawah ni. kelihatan seekor ular sawa gergasi yang digantung pada sebuah jengkaut ataupun aku panggil kapal korek. tak silap aku, kali pertama aku tengok gambar ni melalui handphone membe aku beberapa tahun lepas... 


    ...sambil dok tayang gambar kat aku, sambil tu jugalah dia bercerita pasal ular ni. lepas dapat satu email baru-baru ni, aku teringat cerita ular ni tapi apa yang aku pernah dengar sebelum ni berbeza dengan apa yang aku baru jumpa dalam internet.

    Berhati-hati Ketika Bergambar Bersama Monyet!

    >> 10 November 2011

    peringatan untuk awek-awek yang suka tayang tubuh kepada umum. ini mungkin salah satu akibat daripada tindakan anda. bukan setakat orang je, monyet pun jadi tak duduk diam...

    kononnya nak berjinak-jinak dengan monyet...

    Rabu Yang Bisu #17 - Apam Balik Pondan

    >> 09 November 2011

    Dalam 10 Cakap 1 Nombor

    bes gak layan video youtube kat bawah ni. entah betul-betul wujud ke tak la lagu ni. belum pernah pun tengok dalam tv sebelum ni. mungkin aku tak perasan kot...



    Gambar Artis Barat Sebelum Dan Selepas Repair Gigi

    >> 08 November 2011

    Tom Cruise

    Bila Diri Overconfident Semasa Bergambar

    >> 05 November 2011

    Entah macam mana membe aku boleh forward email yang mempunyai attachment seperti gambar-gambar di bawah ni. Memang pelik taste orang KL sebab membe aku yang forward ni kerja kat sana. Bagi aku inilah kesan bila diri overconfident semasa bergambar. Parok sangat gayanya. haha...


    9 Siti Yang Patut Dicontohi

    1) SITI KHADIJAH
    Merupakan isteri Rasulullah s.a.w yang melahirkan anak-anak baginda. Setia dan begitu kuat menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh orang-orang kafir dan musyrik, serta sanggup menghantar makanan kepada baginda ketika beribadat di Gua Hira'.

    2) SITI FATIMAH
    Puteri Rasulullah s.a.w yang amat tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kepada suaminya, Saidina Ali Karamallahu wajhah. Walaupun Ali miskin sehingga tidur berkongsikan satu bantal dan kadang-kadang berbantalkan lengan Ali, namun Siti Fatimah tidak pernah merungut. Rasulullah pernah berkata, "Aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehingga Ali memaafkan kamu."

    Selesai Sudah

    >> 04 November 2011

    aku malas nak citer sebenarnya. tapi sebab macam ada yang nak tahu aku citer la...kalau yang tertengok entri Rabu Yang Bisu #16 - Selesai Sudah, mesti perasan gambo aku ni. ni ha, aku kongsi banyak lagi gambo yang panas-panas. haha...

    kita mula dengan apa yang berlaku di kampung aku pada 27 Oktober 2011 (Khamis). majlis doa selamat dan kesyukuran diadakan di rumah untuk mendoakan perjalanan dan majlis perkahwinan yang akan berlansung berjalan dengan lancar.

    Sebab Jari Kecut Apabila Basah

    >> 03 November 2011

    Antara sebab jari kita menjadi kecut apabila basah adalah kerana ia menyerap terlalu banyak air. Menurut Mark Changizi, ahli neurobiologi dari Lab 2AI di Boise, Idaho, hujung jari manusia perlu berkerut atau kecut, sebagai bentuk adaptasi yang membantu manusia memegang dengan erat ketika tangannya licin kerana basah.

    Penjelasan yang masuk akal. Bayangkan ketika berada di kolam renang, kita tergelincir dan tidak dapat keluar dari kolam kerana jari kita tidak dapat memegang tangga. Bahaya bukan?

    Jangan Menggaru Kemaluan Dalam Kelas!

    Menggaru…memang nikmat kalau kena tepat pada sasarannya. Macam yang pelajar di bawah ni buat.


    Rabu Yang Bisu #16 - Selesai Sudah

    >> 02 November 2011

    Pencakar Bumi Bandar Mexico

    Para arkitek telah mereka 'pencakar bumi' 65 tingkat yang luar biasa di mana ia menjunam 300 meter ke dalam tanah. Piramid terbalik yang menakjubkan di tengah-tengah Bandar Mexico ini direka kerana kekangan had ketinggian untuk bangunan baru di ibu negara tersebut. Bangunan bawah tanah ini akan dibahagikan kepada empat bahagian - rumah, kedai dan muzium masing-masing akan diperuntukkan 10 tingkat, manakala 35 tingkat lagi diperuntukkan untuk pejabat.

    senibina unik
    Dalam: 'Pencakar bumi' 65-tingkat ini direka menjunam 300 meter ke dalam tanah di bawah Bandar Mexico.

    Penyamun Berparang Gagal, Namun Tiga Beranak Ditetak

    >> 01 November 2011

    KUALA LUMPUR: Bagaikan telur di hujung tanduk. Itu perumpamaan bagi menggambarkan nasib tiga beranak yang ditetak bertubi-tubi dua penyamun bersenjatakan parang dalam kejadian di sebuah kedai runcit di Bandar Mahkota Cheras, di sini, Rabu lalu.


    Trex Pun Ada Burung

    >> 31 October 2011

    aku tak tau apa nama yang tepat untuk mende kat bawah ni. yang pasti ini keychain bergantungkan burung hantu. aku rasa la. tak sangka lak boleh dapat betul-betul mende ni. dapat dua lak tu...


    Terima Kasih Apesal

    lagi entri pasal Apesal. aku rasa semakin ramai blogger dah join. kalau nak tahu serba sedikit pasal Apesal ni, boleh baca entri aku sebelum ni kat SINI tapi sudahkah korang 'LIKE' page facebook mereka, Eh, Apesal?

    selain dapat menjana trafik di laman utama Apesal, page facebook mereka ni juga kadang-kadang membantu dalam menaikkan bilangan pembaca dan trafik ke blog korang. kalau tak percaya boleh tengok gambar kat bawah ni...

    Bangau Menelan Arnab Hidup-hidup

    >> 28 October 2011

    pernah tengok arnab ditelan hidup-hidup oleh burung bangau? aku sendiri pun belum pernah tengok lagi. biasa kalau tengok pun, bangau telan ikan je. tak tahu lak arnab pun termasuk dalam senarai juadah si bangau. macam kat bawah ni...


    Rabu Yang Bisu #15 - Kenapa Brunei?

    >> 26 October 2011

    Pauline Potter - Wanita Paling Berat Di Dunia

    Setelah berat badannya mencecah 700 paun (lebih kurang 318 kg), Pauline Potter secara rasmi tercatat dalam rekod sebagai wanita paling berat di dunia.

    wanita paling berat di dunia
    Pauline Potter
    Berusia 47 tahun dan berasal dari Sacramento, CA, Amerika Syarikat, dia kini mahu mengurangkan berat badannya itu supaya dia boleh menikmati kehidupan normal kembali.

    Uncle Seekers : Antara Ramalan Atau Kebetulan

    uish...agak lama dah simpan info ni. perlu dikeluarkan gak. nanti basi ma. walaupun aku tengah cuti seminggu dan perlu berada di kampung ketika ini, aku gigih pulang ke Kuantan untuk update blog. kat kampung nak online tak feel lansung. line macam biskut. kejap ada, kejap tak de. at least terubat gak hati ni dek kekalahan Manchester United di tangan Manchester City baru-baru ni. papepun, aku mengaku aku memang gigih...

    ini info kelakar pasal Uncle Seekers yang suka skodeng hantu tu. kalau yang dah pernah baca, abaikan entri ini...

    *****
    Macam-macam cerita jugak si Uncle Seekers nie, dari kerja mencari hantu, menulis tentang Mantan Permaisuri Agong, bertikam lidah dengan Dato' Fadzilah Kamsah, kini Uncle Seekers muncul dengan ramalan tentang selebriti pulak...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

    Back to TOP