JobsMalaysia

>> 19 March 2011

erm...sekarang dah lebih 5 bulan aku kerja. alhamdulillah syukur dengan apa yang aku dapat sekarang. walaupun pendapatan yang masih kecil untuk menyuruh mak aku pergi melamar anak orang, tapi aku agak selesa dengan apa yang aku buat sekarang...

aku menganggur dekat 4 bulan lepas aku habis pengajian diploma aku dulu. memang rasa camdoh je time tu. tengok membe-membe lain ramai yang dah start kerja. mana boleh tahan kalau dorang kawen dulu sebelum aku. ceh...

sebab tu gak la aku malas nak contact membe-membe sebab aku dah dapat agak soalan mereka nanti. "pe citer?", "keje mane skang bro?", and yang panasnya bila aku dah jawab aku tak kerja lagi, ada lak soalan kedua, "ko tak try cari ke?" sedap betul soalan...

20 Most Extreme Female Bodies

>> 16 March 2011

nak bagitau dulu la. sumber asal yang diperolehi mengatakan post yang aku masukkan ni bertarikh februari 2010. segala rekod yang tercatat dalam ni lepas ni mungkin berdasarkan rekod pada masa tersebut yang bersamaan lebih setahun dari sekarang. huhu...

kepada lelaki single...kenapa still single? kurang pilihan kat mesia? atau awek mesia sudah ketandusan kesetiaan. atau masih tak jumpa ciri-ciri wanita yang diimpikan? ni ha...mungkin ada ciri-ciri awek yang korang nak. kat mesia tak de kot. paling dekat pun indon je la. huhu...

**********
This post is about the 20 most extreme female bodies ever from largest to smallest, most longest, most shortest, most pierced, most loud, most old and so on. Lets start with number 1, Julia Gnuse, the most tattooed woman in the world. Enjoy!

1. The World's Most Tattooed Woman


APAN Yang Comel

>> 14 March 2011

APAN...tu nama aku. dalam ic tertulis mohd afhan bin shapiai. datangnya APAN tu dari perkataan afhan tu la. tak lari jauh sangat kot. bila cakap pasal nama, orang guna macam-macam nama. kat rumah nama lain, kat kolej nama lain. ada tu, kat kampung nama lain, kat bandar nama lain.

sama la ngan aku pun. kat rumah ngan kampung aku, nama APAN tidak digunakan. ada nama lain. tapi bukan semua kawan-kawan aku panggil APAN gak. ada yang baik hati panggil afhan. terima kasih kepada yang senang nak sebut nama sebenor aku tu. huhu... 

macam aku, jarang aku jumpa orang yang sama nama ngan aku. bukan nak bitau tak de lansung. mesti ada punya nama lebih kurang. tapi tak sangka lak nama APAN tu orang bagi kat kucing. huhu...

Peringatan Semasa Memberi Salam

>> 11 March 2011

KALAU NAK BACA, SILA BACA SAMPAI HABIS!

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"?
Apakah maksud disebaliknya?

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah : "Salam (selamat tinggal)". Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yang buruk). (QS. 43:89) (boleh try refer terjemahan kat SINI!)

Baik gunakan...ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH...

Ilmu untuk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Awek Mark Zuckerberg

>> 09 March 2011

ye...ini cerita pasal mark zuckerberg yang mengasaskan facebook tu. how i know him? sebab banyak entri dulu kat blog-blog yang cerita pasal mamat ni. antara isu utama time tu supaya orang islam ni boikot facebook sebab mamat ni yahudi...

bukan nak kupas mende yang dah lepas. cuma aku pelik la kat mamat ni. kita kat malaysia ni mesti pernah dengar kalau orang cakap yang cinta itu buta. yang tak pernah dengar tu mungkin tergolong dalam golongan manusia tuli atau kurang upaya dari segi pendengaran. tak boleh wat pape la kalau gitu...

bagi aku lak. mamat ni yang buta. dia boleh dikategorikan sebagai golongan berada kat dunia ni tapi macam ni pilihan yang dia buat. ini pun kalau betul maklumat yang aku dapat ni. layan je la...


Haruskah Begitu?

>> 06 March 2011

siot...tekanan tengok man utd main malam ni. biasa ar tu main bola. ada menang ada kalah. tapi payah gak nak terima ni. lantak la. papepun, bukan nak cerita punca or faktor kekalahan man utd tapi ada mende lain...

aku selalu tengok bola kat mamak je. malam ni aku try kat kedai yang aku tak pernah pergi tengok bola sebelum ni. kedai mamak gak. ada yang lain kat kedai ni. aku bukan dilayan oleh abang mamak je, tapi siap ada pakej lain kat situ ma. bukan gro tau...

Kebinatangan Manusia Kepada Binatang

>> 04 March 2011

hari ni kita akan belajar 2 patah perkataan perancis dalam entri ni iaitu foie gras. pe maksud 2 patah perkataan ni? sambung la baca sampai habis. bagi aku, ni la salah satu contoh "kebahagiaan dalam perpisahan" yang ada mamat sorang tu dok nyanyi sokmo.


FOIE GRAS bermaksud hati berlemak (fat liver) adalah menu makanan yang mewah berasal dari Perancis. Hidangan mewah ini dibuat daripada hati angsa yang diperoleh dari angsa yang di-“paksa” makan secara berlebihan setiap hari agar hatinya berubah menjadi hati berlemak akibat menderita penyakit “hati berlemak” (fatty liver).

LELAGU : Maher Zain - InsyaAllah (Malay Version)

>> 02 March 2011



LIRIK : Maher Zain - InsyaAllah (Malay Version)

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP