Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus Bulan November 2012

>> 31 October 2012

KONGSA KONGSI

Jadual kuliah Ustaz Azhar Idrus bulan November 2012. Tertakluk kepada perubahan daripada pihak ustaz sendiri. Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk page Facebook Ustaz Azhar Idrus atau ustazazhar.com.

Rabu Yang Bisu #60 - Rela Berkorban


Video Kelakar Gamarjobat Jepun

>> 23 October 2012

Gamarjobat terdiri daripada 2 orang ahli kumpulan iaitu Ketch! (red mohawk) dan Hiro-pon (yellow mohawk). Mereka adalah sebuah kumpulan komedi dari Jepun yang terkenal dengan persembahan tanpa menggunakan tutur kata, hanya menggunakan mimik muka dan anggota fizikal mereka untuk menghiburkan penonton.

KONGSA KONGSI

Kehebatan dan populariti mereka terbukti dengan kemenangan beberapa anugerah selain kemunculan mereka dalam siaran televisyen di UK. Tonton video di bawah untuk melihat aksi komedi mereka. Ringkas tapi kelakar!

Soalan Temuduga Sebelum Nikah

>> 19 October 2012

Melihat suasana tahun ini, semakin ramai orang sekeliling yang telah mendirikan rumah tangga. Bertuah mereka terutama yang merangkap sebagai rakan-rakan sekolah dan sekerja. Tambah-tambah yang seusia dengan aku. Mesti best kan dapat kahwin awal? Hari-hari pun mau...

Aku pernah dengar pasal "inteview" kahwin-kahwin ni. Setakat dengar je la. Belum pernah alami lagi sebab diri ini masih tercari-cari. Daripada sumber Halaqah.Net, ini ada beberapa info yang dimaksudkan. Mereka yang berpengalaman, bolehlah tambah dan kongsikan pengalaman masing-masing. Jangan malu-malu...atau anda tersenarai dalam mereka yang terlepas daripada semua ini?

Ini apa yang telah dikongsikan...

...Selepas siap mengisi borang permohonan nikah, kedua-dua bakal pengantin perlu menghantar sendiri borang permohonan bernikah itu ke pejabat kadi kawasan masing masing. Bila dah complete semua borang tu, then dia akan suruh bakal pengantin masuk berjumpa pegawai bertugas untuk sesi temuduga.

Antara soalan yang mungkin akan ditanya:

Mengucap 2 Kalimah Syahadah

Pegawai tu akan suruh bakal pengantin untuk mengucap dan sebutkan maknanya sekali.

Banner Raya Haji & Halloween Berjaya Megamall

>> 14 October 2012

Heboh sejak semalam berhubung isu poster besar menggabungkan Hari Raya Aidiladha dengan perayaan agama lain (Hallowen) yang dilihat tidak peka dengan sensitiviti masyarakat Islam.

Poster besar itu dikatakan dipasang di salah sebuah pasar raya besar di negeri Pahang iaitu di Berjaya Megamall Kuantan. Isu ini tersebar di halaman Facebook dan beberapa forum terkenal Malaysia.

KONGSA KONGSI
Raya Haji & Halloween 2012

Review Taken 2: Imej Islam Sebagai Pengganas

>> 13 October 2012

Filem Taken (2008) lakonan Liam Neeson bagi aku begitu berjaya dengan jalan cerita dan aksinya. Entah dari mana aku copy dan aku tengok cerita tu dalam laptop je dulu. Memang layan habis. "I don't know who you are but if you don't let my daughter go, I will find you, I will kill you". Itu antara ayat kenangan dalam filem Taken sebelum ini.

KONGSA KONGSI

Dengan keluarnya Taken 2, pasti ramai penonton Taken pertama ingin mengetahui sambungannya. Itu pun kalau korang boleh masuk dengan cerita sebegini. Bukan semua orang boleh terima mende yang sama kan...dan aku termasuk dalam golongan penonton yang ingin mengetahui sambungannya.

Pengalaman & Rezeki Terlibat Dalam Projek Melaka

Sudah lebih sebulan aku dan 2 orang rakan sekerja dari Kuantan bekerja di Melaka. Kami yang tak seberapa ini dihantar untuk membantu mereka yang telah berada di sana untuk jangka masa yang masih tidak diketahui. Itu sebab sekarang aku jarang kemas kini blog. Minta maaf juga sebab jarang masuk baca dan komen entri rakan-rakan blog.

"Projek Melaka" ini boleh dikelaskan sebagai projek bermasalah. Sepatutnya siap penghujung bulan Jun lagi kalau tak silap aku. Sampai ke hari ini, construction masih berjalan. Aku hanya sebagai pengganti orang lain yang pada ketika itu sudah menghantar notis berhenti kerja. Siapa tak sanggup kena hantar ke luar? Inilah peluang untuk mendapatkan extra income. Duduk office, makan gaji basic tak cukup ma...Alhamdulillah dengan rezeki dan pengalaman manis ini.

Jom Tengok Telur Buaya Menetas

>> 12 October 2012

Buaya betina menyorok telur-telur dengan cara membenamkannya ke dalam tanah atau di bawah seresah daun. Kebiasaannya, ia akan berkawal dari jarak sekitar 2 meter dari dalam air. Di Malaysia dan Indonesia, terdapat 3 jenis buaya yang terkenal iaitu buaya muara, buaya sepit dan buaya air tawar IrianSedangkan di seluruh dunia terdapat 23 jenis buaya (termasuk seluruh famili Crocodilian, Alligator, Gharial serta Caiman).

Berikut gambar-gambar bagaimana telur buaya menetas dari jarak dekat. Sangat comel...


Bekas Pemain Bola Sepak Selangor Terlantar Sakit

>> 03 October 2012

Jom sama-sama kita menyumbang sedikit sumbangan kepada saudara Ezmi Md Jan yang menghidap kanser hidung tahap 4 ketika ini. Sangat sedih mengenangkan nasib beliau. Jom lah...walaupun sepuluh sen...

KONGSA KONGSI

Di sini, saya sertakan sekali no. akaun bank adik pesakit, alamat, no. telefon. Jadi, harap tiada yang mengatakan saya penipu. Terima kasih :)

No. akaun: 162076594008 (Maybank) - Mariam binti Md Jan (adik Ezmi Md Jan)
Alamat: 1332, Kg. Sentosa, Batang Kali, Selangor
No. telefon: 03-60571804

LAGU & LIRIK: Hyper Act - Harapan

>> 01 October 2012

KONGSA KONGSI

Download mp3 Hyper Act - Harapan


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP