Wanita Sanggup Kahwin Dengan Jambatan Pujaan

>> 09 May 2014

PARIS: Tertarik dengan getaran yang ada pada sebuah jambatan, seorang seniman Australia membuat keputusan aneh apabila menjadikan binaan itu sebagai pasangan hidupnya. Jodi Rose memang sering mengembara ke serata dunia untuk merekodkan getaran pada mana-mana jambatan gantung bagi menyiapkan projek muzik Singing Bridges.

hubungan aneh
Jodi Rose
Apabila dia tiba di kawasan Saint-Jean-de-Fos di selatan Perancis, hatinya tersentuh dan segera jatuh cinta kepada sebuah jambatan berusia 600 tahun. Kata Jodi, dia berkahwin dengan jambatan Le Pont du Diable itu pada 17 Jun lalu (2013) dalam majlis tertutup dengan dihadiri hanya 14 orang tetamu. Seorang daripada mereka ialah Datuk Bandar Saint-Jean-de-Fos.

hubungan aneh
Jodi bersama 'pasangan hidup' pilihannya.
Pengantin perempuan mengenakan pakaian tradisional dengan baju panjang putih dan membawa sejambak bunga. Media melaporkan, walaupun perkahwinan itu tidak diiktiraf menurut undang-undang Perancis, Jodi berkata, ia tetap bermakna dan kukuh seperti pasangan suami isteri lain.

"Saya menghormati mereka yang berkahwin atas dasar romantik dan perasaan seksual, hubungan ini pula berbentuk simbolik yang mementingkan getaran semangat," katanya. Jambatan itu, kata Jodi, memahami bahawa dia juga menyayangi jambatan - juga lelaki - lain tetapi hubungan mereka membabitkan kepelbagaian kehidupan.

"Ia dibuktikan dengan arus berpusar sungai yang mengalir di bawah tubuh jambatan ini," katanya. Jodi berkata, jambatan itu memiliki ciri suami yang diidamkannya - kukuh, dapat dipercayai, sensasi, baik dan segak.

hubungan aneh
Pasangan pengantin bersama tetamu yang hadir.
Jambatan Le Pont du Diable - juga dikenali sebagai Jambatan Syaitan - dibina pada abad ke-11 dan terbukti memiliki daya tahan yang sangat tinggi untuk merentasi masa begitu lama. - myMetro

Dengan jambatan pun boleh. Majlis ini berlangsung pada tahun 2013 lepas dan usia perkahwinan mereka hampir mencecah setahun. Agak-agak ada konflik tak dalam rumah tangga pasangan sejoli ini?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP