LELAGU : Flop Poppy - Teratai

>> 30 April 2010

 

DOWNLOAD di sini!!!

APAN menambah : hmmm...ni bukan lagu asal band ni. band asal yang nyanyi lagu ni ialah Sweet Charity. kalau tak kenal gak, Ramli Sarip kenal? kalau tak kenal gak tukar negara la. huhu...moh layan!!!

LIRIK : Flop Poppy - Teratai

Oh teratai bunga indah
Engkaulah pujaan hatiku
Telah lama aku rindukan
Wahai teratai bunga indah

Sungguh cantik wajahmu
Sinar matamu bagaikan suria pagi
Setiap insan selalu terpikat
Memandang teratai bunga indah

(korus)
Ku tak menyangka
Wahai terataiku sayang
Badai taufan mendatang
Menghembus dirimu
Engkau pun terkulai
Dan merunduklah layu
Tak berseri lagi

Oh tolong, lindungilah dia
Agar ku dapat bersamanya lagi
Ku inginkan terataiku sayang
Berseri seperti semula
Teratai bunga indah

Cuti 3 Hari

>> 29 April 2010

erm...1 mei hari buruh. semua orang pun tau. tambah lak orang yang sudah bosan dengan kerja yang dia buat kat office macam aku ni. keinginan untuk cuti tu memang tinggi. 1 mei tahun ni jatuh pada hari sabtu. disebabkan hari sabtu sudah memang dicutikan, so hari jumaat digantikan untuk cuti buruh. kira esok la tu. tambah tolak, cuti menjadi 3 hari...

erm...bagi aku cuti 3 hari tu kira lama dah tu. cukup la kalau nak lepas gian dekat kampung aku. dalam hati memang teringin sangat nak balik ni. rindu untuk duduk atas kusyen rumah sambil tengok game manchester united  lawan pasukan-pasukan lawan. pastu rindu nak tengok baby-baby ayam yang baru menetas. lagi lak kat rumah aku ada anak monyet (sekarang ni taraf belia dah kot). sudah lama tak hisap rokok dengan beliau. tapi beliau tengok je la. beliau tak boleh hisap. nanti silap-silap boleh kena kanser payah lak. siapa lagi nak teman aku hisap rokok kan???

erm...tapi motor kriss 110 warna biru tu lak menjadi penghalang. kena tukar tayar dulu baru aku rasa konfiden untuk sampai rumah di kampung dan untuk kembali ke sini. kalau tak kompem buat hal punya la. tiga kali aku balik kampung dari balok ni mesti buat hal. sekali terbabas, dua kali tayar pancit. nasib baik abang aku ada belas kasihan datang tolong. tapi dia dah pesan dah kat aku time tu, lepas ni kalau jadi lagi belajar buat sendiri. maknanya aku kena prepare tube spare sekali dengan pump. oh tidak!!!

erm....so aku ambil keputusan cuti 3 hari ni untuk stay kat sini. tak payah balik kampung sebab kompem-kompem suey tu akan datang. bengong aku! sampai tahap macam tu sekali pikir. tapi betul gak tu. trauma ma...bayangkan, tengah naik motor sorang-sorang, pastu tiba-tiba tayar pancit, hari pula semakin gelap dan cahaya lampu kenderaan sudah mula dinyalakan. aku sudah serik terkapai-kapai dibahu jalan ditemani nyamuk dan sound effect persekitaran. huh...

papepun. kalau nak balik kampung gak kena tukar tayar dulu. sudah uzur sangat dah tu.  sementara 3 hari ni, marilah menikmati pemandangan pantai balok dan pasaraya eng hong. selamat bercuti!!!

jap-jap, papepun ridu kat family aku. kenapa la tak state kat atas tu. macam sayang lebih kat monyet dah ni. bengong lagi sekali!!!


time 1st time pancit dulu. dekat dua jam gak aku kena tunggu abang aku sampai. papepun, kena la prepare awal-awal pasni...

Ah Beng Joke

>> 27 April 2010

Why did Ah Beng go to a movie with his 18 friends?

Because below 18 not allowed lah!

----- ? ? ? ? ? -----

Ah Beng wants to buy a TV set. He goes to a shop.

Ah Beng : "Do you have color TV?"

Salesgirl : "Yes!"

Ah Beng : "Give me a green one, please."

----- ? ? ? ? ? -----

RM 10 000 Daripada Power Root

>> 23 April 2010

mungkin ramai yang dah dapat. aku ni pun salah seorang yang bertuah dapat mesej gila ni. bagi sesetengah orang, mungkin mereka sudah set dalam kepala otak masing2 yang mesej gila ni memang tak boleh percaya lansung. lagi pun dah banyak kes2 penipuan macam ni. aku pun pernah set kepala aku gak akan kebodohan kalau percaya mesej gila ni.

hendak dijadikan story, semalam aku dapat mesej daripada somebody ni. no siapa tah. bila aku baca mesej tu, kebodohan aku hampir2 mengcontrol diri aku untuk mempercayai apa yang dikonon-kononkan dalam mesej tu. nasib baik je no maxis aku tu tak berkredit. kalau tak dah lama kot aku hubungi pihak yang berkenaan dalam mesej tu. BANGANG!!!

mesej yang aku dapat tu lebih kurang macam ni la ayatnya :

TAHNIAH! Sim Card  anda telah berjaya memenangi RM 10 ribu dari  POWER ROOT SDN BHD. No. siri-F2E 57C. Untuk maklumat lanjut hubungi talian ; 012-860-1244 MOHD ISKANDAR BIN ISMAIL

faktor yang mendorong aku untuk mempercayai mesej ni time tu sebab aku memang pernah masuk peraduan POWER ROOT pun. siap isi2 borang lagi. bukan sebab aku excited sangat nak join peraduan tu, cuma aku direla paksa oleh promoter POWER ROOT untuk isi borang peraduan. alang2 isi sekali la kan. mana tahu ada rezeki. haha...

hari ni kat office aku share la mesej ni ngan beberapa orang sahabat yang boleh dipercayai. salah seorang daripada mereka pun pernah dapat gak mesej tu. bukan setakat RM 10 000, dia dapat offer RM 30 000 kot. lagi cibai...

nasib baik tiada penyesalan yang berlaku. tapi kalau betul2 dapat memang bes la. dah tak sabar nak kahwin ni... menunggu dulu la nampaknya. huh!!!

LELAGU : Superman Is Dead - Superman Is Dead

>> 21 April 2010


LIRIK : Superman Is Dead - Superman Is Dead

You’re acting perfect to the people
But become hypocrite parasite
Tricking around and stealing everything
Changing all fantasy now misery



Like a gun i’ll make a judge for you
And you have now longer reason to live
You are not innocent anymore
Responsibility now is your door



Give back the power to the people
Do not put in the mind of a man
You are not superman anymore
Because good people died by your hand



Like a gun i’ll make a judge for you
And you have now longer reason to live
You are not innocent anymore
Responsibility now is your door



Superman is dead, superman is dead
Got no time for you, and you will never knew
Superman is dead, superman is dead
Full of guilty heads, wish we never had



Give back the power to the people
Do not put in the mind of a man
You are not superman anymore
Because good people died by your hand



Like a gun i’ll make judge for you
And you have now longer reason to live
You are not innocent anymore
Responsibility now is your door



Superman is dead, superman is dead
Do not put in the mind of a man
Superman is dead, superman is dead
Full of guilty heads, wish we never had

The Hardest Thing To Break!!!

>> 20 April 2010

Diamonds are hard to find but not hard to break.
What is the hardest thing to break then?
The answer is : HABIT!


If you break the H, you still have A BIT.
If you break the A, you still have BIT.
If you break the B, you still have IT!
Hey, after you break the T in IT, there is still the 'I'.

And that 'I' is the root cause of all the problems.
Isn't it right?!
 
Now you know why HABIT is so hard to break!!!

The Arrivals

>> 16 April 2010

sekarang ni mood tengah layan dokumentari YouTube, The Arrivals. mempunyai 51 episod dan semuanya telah di-download ke dalam laptop aku. aku dapat informasi pasal dokumentari ni daripada seorang membe. bukan nak cakap aku ni baik or bagus sangat, cuma dokumentari ni memang best. tapi kalau ada yang dah tengok tu sorry la. aku memang lambat update kepala sikit kalau bab-bab ilmiah ni. kepada yang belum tengok lagi, moh kita layan ramai-ramai.

terus terang aku nak bagitau hasil Noreagaaa dan Achernahr ni sedikit sebanyak dah membuka minda aku. bukan mintak korang percaya bulat-bulat hasil dorang ni, cuma fikirkan apa yang mereka sampaikan dalam dokumentari tu. sedikit sebanyak dapat menyedarkan kita akan kejahatan sekumpulan manusia ni. 

Insyaallah selepas ni aku akan kongsikan dokumentari ni dalam blog aku. tapi kalau korang nak senang pergi je masuk YouTube. guna link ni...The Arrivals. link yang aku bagi ni ada subtitle melayu sekali sebab lagi senang nak faham. lagipun my english is not very well ma. korang lain la. lagi baik kalau korang download dulu sebab ada pihak yang tidak senang akan kewujudan dokumentari ni. kiranya macam kena hack la video-video mereka ni. 

jahat macam mana pun, buat baik jangan lupa gak. bukan senang nak dapat hidayat, tapi tak susah pun nak cuba. selamat menonton!!! haha...

LELAGU : Bunkface - Soldier


LIRIK : Bunkface - Soldier

You are a soldier
A rising sun
Wait for the heyday
Look far away
And believe in yourself
Your name’s on a shelf
A legend

You are a soldier
The chosen one
Bring back the heyday
Look far away
With respect and decay
Forever we’ll stay
Together

Chorus:
And singing life is all that we need
But the lies is all that we see
Raise your hands high up in the sky
Missing secrets you will find
In your heart

You are a soldier
Light up the night
We are the soldiers
We’ll stand and fight
At the end of the day
Forever we pray
For the legend (the legend)

Ulang Chorus 3X

Makanan Yang Pelik Bagi Kita Tapi Enak Bagi Mereka

>> 14 April 2010

Balut

Balut ialah telur itik atau ayam yang mengandungi embrio yang hampir cukup sifat. Selepas direbus di dalam air, ia dihidangkan di atas meja. Ia menjadi sajian harian di beberapa negara Asia Tenggara seperti Filipina, Kemboja dan Vietnam. Balut dipercayai kaya dengan protein selain baik untuk lelaki dan jantung. Kadang-kadang, ia turut dijadikan pembuka selera bersama bir. Jangan sampai telur tembelang pun jadi bahan sudahlah...

Guinea Pig

AL-FATIHAH

>> 13 April 2010

dulu kami pernah menyimpan impian untuk buat band. kepala budak-budak masa tu. pantang tengok benda baru sikit. semua nak ikut. siap bincang nama band lagi. biarpun tu semua hanya fantasi dalam kepala aku dan dia je, tapi bila dikenang balik cambes lak. tapi kalau jadi sekali pun kompem laku punya album. dia dah ada pakej suara sedap dah. boleh dah jadi frontman band. aku??? backup vocal je la kot.haha...

tapi petang tadi aku dapat mesej yang bagitau dia dah meninggal dunia. terkejut gak. tapi nak wat macam mana. sudah ditakdirkan. tapi memang...kenapa la kena ada banyak sangat tapi aku ni??? terima je la. papepun AL-FATIHAH untuk arwah!!!

LELAGU : Ramlah Ram - Kau Kunci Cinta Ku Dalam Hati Mu

>> 12 April 2010



APAN menambah : saya tidak tahu mengapa saya mengongsikan lagu ni. huhu... papepun lagu ni memang feel habis. tambah lak kalau AC Mizal yang nyanyi. aku kenal lagu ni pun time tengok filem BULI la ni. moh layan!!!

LIRIK : Ramlah Ram - Kau Kunci Cinta Ku Dalam Hati Mu

Bila Sendirian Terbayang Wajahmu
Bila Kerinduan Terasa Cintamu
Bilakeresahan Inginku Dibelai
Sepenuh Kasih dan Sayang

Bila ku Terluka Terseksmya Hati
Bila Kau Tiada Kusetia Menanti
Pernah Kumencuba Lupakan Dirimu
Tapiku Tak Daya Menanggung Rindu

(Korus)
Sukarnya Untukku Berpisah Denganmu
Kau Kunci Cintaku Didalam Hatimu
Meronta Hatiku Menangis Kernamu
Kau Kunci Cintaku Didalam Hatimu

Sehingga Kulemas Bila Kau Tiada Di Sisiku
Bawalah Daku Bersama Denganmu
dan Janganlah Engaku Biar Kusendiri
Dulu dan Kini Hingga Selamanya
EngKaulah Kesayanganku

Rekod Baru

>> 11 April 2010

aku bukanlah atlet. bukan juga wakil sekolah dalam apa-apa acara sukan. aku mempunyai minat dalam sesetengah sukan tapi tidak mempunyai bakat dalam semua sukan. malang-malang. tapi aku bangga dengan aku punya pencapaian malam semalam. walaupun hanya beberapa kali menyentuh bola tersebut dalam hidup aku, tapi aku berjaya menjinakkannya. aha...

macam celaka ayat!!! ceritanya, malam semalam aku dijemput menyertai 'mereka' bermain bowling. pikir dua tiga kali gak sebelum aku ambil keputusan untuk terjebak dalam kegiatan mereka tu. kali terakhir aku main pun dekat dua tahun lepas kot. masa tu aku sem 1 di sebuah kolej. lama gak la tu bagi aku...

masa dalam perjalanan ke tempat kejadian pun aku diam je. tak banyak kata-kata yang mampu aku keluarkan masa tu. tengah berdebar pun ada. maklumlah, gua orang kampung je. tak biasa sangat dengan kegiatan mereka tu. aha...

LELAGU : A.C.A.B. - Bersama Semula

>> 09 April 2010



APAN menambah : lagu ni mengingatkan aku time aku dok kat ASBKJ dulu. time kat sana dulu la aku kenal band skinhead ni. lagipun time tu banyak rakyat memfesyenkan diri mereka dengan imej ala2 skinhead ni. skang ni da payah nak jumpa dah. huhu... papepun lagu ni memang bes la bagi aku. moh layan!!!

LIRIK : A.C.A.B. - Bersama Semula

Terkenang,
Terbayang,
Tak dapat aku lupakan,
Tapi sayang semuanya tinggal kenangan.

Teman ku,
Kasih ku,
Ku ingin seperti dulu,
Bersama menjelajah dunia.

Kekuatan,
Kebanggaan,
Bebas dan terus berjalan,
Kenangan tak mungkin aku lupakan.

Aku harap teman semua
Dapat bersama semula
Perjuangan kita masih belum pudah

c/o:
Kemananya
Teman setia
Perjuangan…
Ku ingin kau semua…
Bersama semula…

(ulang c/o)

Beliau datang lagi…

>> 07 April 2010


Dalam surat tulis pukul 9 pagi. Aku tunggu kat receptionist dekat setengah jam tapi kemunculan BELIAU tidak juga kelihatan. Meeting room dengan sedikit makanan free telah ditempah. Di mana BELIAU???
Pastu lak berbunyi suara suruh aku telefon BELIAU. Aku pun telefon la BELIAU menggunakan Sony Ericsson C903 aku. Tapi yang ada cuma no telefon pejabat je. Tak mungkin BELIAU bawa telefon pejabat pergi tempat lain. Papepun aku cuba je dulu sebab orang cakap usaha tangga kejayaan. Panggilan aku dijawab dan aku dimaklumkan bahawa BELIAU dalam perjalanan ke tempat aku. “Mungkin lewat”… kata si penjawab telefon.
Hatiku mengatakan BELIAU tak datang kot or may be sesat sebab jam sudah menunjukkan pukul 3 petang. Tiba2 satu panggilan diterima… “yang, lecturer awak on the way ke receptionist ni” (aku pun tak pasti gejala apa yang dihadapi oleh kak receptionist sebab tiba2 dia panggil aku ‘yang’). hmmm… macam mana ni??? Meeting room orang lain dah guna. Makanan free sudah habis dibaham… Layan je la BELIAU kat receptionist.
Tak sampai 5 minit aku tunggu kat receptionist tu, BELIAU pun tiba. Seorang lelaki berbadan agak gempal disertai janggut ala2 tok guru. huhu… rilek je BELIAU aku tengok. Kami duduk atas sofa kat situ. Pastu BELIAU membelek-belek buku log aku. Selepas berjumpa dengan supervisor aku, kami sempat berbual-bual sebelum BELIAU berangkat pergi 15 minit kemudian. BELIAU tidak seperti yang aku pikirkan sebab BELIAU bagi markah full untuk pemantaun ni. Terima kasih BELIAU.

LELAGU : Couple - Lagu Cinta Untukmu

>> 05 April 2010


LIRIK : Couple - Lagu Cinta Untukmu

Inginku
Buat lagu cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa
perasaanku


Inginku
Tulis lirik cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa
perasaanku


# Ta da da

   Ta da da

   Ta da da da

No Sex Since 1955

>> 04 April 2010

A crusty old Marine Sergeant Major found himself at a gala event hosted by a local liberal arts college. There was no shortage of extremely young idealistic liberal ladies in attendance, one of whom approached the Sergeant Major for conversation.

"Excuse me, Sergeant Major, but you seem to be a very serious man.. Is something bothering you?"

"Negative, ma'am. Just serious by nature."

LELAGU : Superman Is Dead - Punk Hari Ini

>> 02 April 2010


LIRIK : Superman Is Dead - Punk Hari Ini

Waktu terus berjalan, tiada yang di sisimu
Ingin keluar tuk dapatkan pemikiran baru
Kukesal hari ini, melihat di sekitar
Semuanya sama dan seragam, korban dari majalah
Dia pikir dia berbeda dan semua band mengkopi Blink
Dimanakah pemberontak, engkau bersembunyi?
Bukankah ini penting…
Dan perasaanku membunuhku!!!

Kubenci semua yang tak pasti
Rambut spikey dibilang funky
Mall dipenuhi lambang anarki
Yang akhirnya hilang tak berarti
[Cheerleader ingin jadi punk rock star]

MTV hari ini, Rock'N Roll telah mati
Nyanyikan lagu orang lain dan kau akan terkenal
Coba tuk tak curiga, tak kuasa ku menahan
Penuh tattoo, juga piercing, nyanyikan lagu cengeng

Mayat Berjalan Pulang

Di Kg. Toradja (Indonesia) terdapat satu ilmu yang luar biasa di mana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. Kejadian berlaku di sebuah daerah pedalaman Indonesia yang berbukit-bukau. Jika ada kematian di Kg. Toradja, maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya si mati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai di rumahnya. Kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kampung daripada mengurus mayat tersebut.


APAN menambah: Hmmm...aku pun tak paham sangat mende ni. Boleh ke mayat hidup balik? Bukan setakat hidup balik, sampaikan berjalan balik ni. Elok-elok pula boleh stop dekat rumah sendiri. Ahli keluarga boleh terima ke kalau keadaan dah macam tu? Ngeri je aku tengok...Tapi kalau nak cuba ujibakat lepaslah kot...

Alahai TAR...


hari ni dapat email pasal jadual TAR nanti. TAR stand for Turn Around. aku pun tak berapa pasti mende pe tah ni. yang aku tau time ni company shut down pastu semua orang sibuk. aku ingat aku tak terlibat ngan gejala ni. angan2 sebelum ni boleh la aku on9 kat office dalam keadaan tenang sebab mereka2 yang lain asyik dengan kerja mereka. harap2 jadi kenyataan la semua tu...

firstly nak bagitau yang nama aku dieja salah dalam jadual tersebut. apa punya kakak da. duduk sebelah je pun. nak eja nama pun salah lagi. nampak sangat aku dianaktirikan di situ. AFHAN la, bukan AFFAN...

sepanjang tempoh 11 hari tersebut, 2 hari je aku ditugaskan  untuk buat audit. audit??? apa tu??? aku pun tak tau tugas tu macam mana. nasib baik la time tu sekali ngan supervisor aku, En. Din. boleh gak meningkatkan tahap komunikasi antara kami. sebelum ni pun aku cakap bape patah perkataan je sehari ngan beliau walaupun duduk kat office yang sama. hmmm... tapi tak tau la macam mana nanti kan.

papepun, ok la aku ni ditugaskan  time tu. dapat gak experience sikit2. bertambah la sikit bahan nak present latihan industri time kat kolej nanti. and yang penting dapat makan free time tu. betul ke??? betul la kot..

semoga semua berjalan dengan lancar... amin!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP