Menangis Tengok Sung-Bong Choi Menyanyi

>> 30 June 2011

erm...lupakan je la pasal Blogger Sampah semalam tu. salah aku gak gi layan mamat tu. minta maaf menyusahkan siapa yang masuk blog tu. kita stop kat sini! huhu...

ada tertengok satu video korea ni. sebelum ni dok menyampah tengok orang lain asek dok layan drama dan movie korea. mentang-mentang muka hensem ngan lawa, pakat ramai la nak tengok. aku bukan tak pernah tengok, cuma payah sikt nak layan sorang-sorang. lain la masa kat hostel dulu. layan ramai-ramai.

Blogger Sampah

>> 29 June 2011

3:01 pagi, 29/06/2011...mamat ni masuk blog aku. aku tak tau la mamat ni laki ke pompuan sebab kat profile dia tak de dinyatakan gender. panggil mamat je la dulu...

"blog lu ni berat la banyak sangat sampah!! sampah!" tu la yang dia tulis kat shoutbox aku. bagus la kalau dia bersikap jujur. tak ramai yang rajin komen pasal blog aku. at least kalau ada orang komen aku tau la pe masalah orang lain bila masuk blog buruk ni...

Alina Popa, Perempuan Badang

>> 26 June 2011

Aku biasa tengok Sazali Samad je. Percaya tak, awek pun ada badan macam bro Sazali tu? Kalau masa tengok wrestling dulu, pernah juga tengok si Chyna tapi badannya tak ada la sampai gini. Yang ni seram je aku tengok...


Annual Dinner 'Glamorous Pink'

>> 25 June 2011


malam ni dapat la makan kat hotel. tapi harap-harap tak de la yang mempertikaikan pakaian aku. payah nak ikut tema 'Glamourous Pink' tu...

Jangan Semasa Tidur

>> 24 June 2011

1. Jangan memakai jam tangan ketika tidur.
Mungkin ada di antara korang yang terlupa untuk membuka jam tangan yang korang pakai sebelum tidur. Sebenarnya jam tangan boleh mengeluarkan radioaktif. Walaupun jumlahnya tidak banyak, sedikit sebanyak ia memberikan kesan yang negatif terhadap kesihatan anda.

*aku bukan pemakai jam. jadi aku tak payah nak tanggalkan jam...

2. Jangan tidur dengan handphone di sisi anda.
Para saintis percaya bahawa, jika kita meletakkan telefon bimbit bersebelahan anda ketika tidur, ia akan mengeluarkan sejenis gelombang yang boleh membahayakan kesihatan anda. Walaupun ada yang berbuat demikian kerana untuk dijadikan sebagai alat penggera. Kalau boleh elakkan.

*yang ni unstoppable habit kot. memang aku letak phone kat tepi nak buat alarm. kalau takde, tak tau la...

Amalan Seterika Payudara

>> 22 June 2011

Cameroon merupakan sebuah negara yang terletak di Afrika. Anda akan terkejut apabila melihat budaya mereka yang sangat pelik dan aneh. Mereka mengamalkan tradisi "breast ironing".

Breast Ironing

Apakah itu breast ironing? Breast ironing adalah satu tradisi di mana mereka cuba untuk "menghancurkan" (mengempiskan) payudara anak perempuan mereka. Ini untuk mencegah anak perempuan mereka daripada terlibat dalam hubungan seksual kerana payudara adalah bahagian yang dapat meningkatkan dan menarik nafsu lelaki untuk melakukan seks.

LELAGU : Alkaline Trio - Dine, Dine My Darling


Download mp3 di SINI! 

LIRIK - Alkaline Trio - Dine, Dine My Darling

Don't leave me alone,
I'm waiting for this to be,
The last thing that I say.
If I tried real good,
Then I probably could get a couple more days.
But the drugs are lame,
So I'm looking for you to be,
The very last thing I see,
Before I up and fly away.
I'm counting on you to help push me through
With something good to remember on my red letter days

Don't worry,
I only feel the good things.

So let's dine, dine, dine my darling
Let's have our last supper, as us, two lovers and we'll dance real sweet and slow.
And then kiss, kiss, kiss to the last clock tick
A final exhale when I'm done and you can keep my last breath floating in your lungs.

Yeah I tried alot of things because of you,
You make me tell the truth,
You taught me to drink like a man.
You rescued my tail from between my legs,
Now if I can think it I am.
And I'm taking these words with me when I go over to the other side.
I'll be waiting on you but don't show up too soon
I'll be bored as heaven but I'll be alright.

Let's dine, dine, dine my darling
Let's have our last supper, as us, two lovers and we'll dance real sweet and slow.
And then kiss, kiss, kiss to the last clock tick
A final exhale when I'm done and you can keep my last breath floating in your lungs.
Floating in your lungs.

So let's dine, dine, dine my darling.
Let's have our last supper, as us, two lovers and we'll dance real sweet and slow.
And then kiss, kiss, kiss to the last clock tick
A final exhale when I'm done and you can keep my last breath floating in your lungs.

APAN dapat kat SINI!

Abah Aku

>> 20 June 2011

namanya Shapiai bin Ibrahim. aku tak pasti dengan sebutan untuk namanya. apa yang aku pernah dengar ada kesalahan ejaan. mungkin ejaan asal Shafie atau Shapie. tapi itu bukan penghalang untuk aku meletakkan nama Shapiai sebagai nama abah dalam kad pengenalan aku.

bila umur aku lingkungan 3 tahun, abahku telah pergi. kalau tak silap aku penyakit jantung atau lelah menjadi punca pemergiannya. waktu tu, adik bongsu aku masih dalam kandungan. dalam semua adik-beradik aku, dia seorang je yang tak sempat hidup bersama abah aku kat dunia ni.

Fantasy Premier League 2010/2011

>> 18 June 2011


korang main tak mende ni? untuk musim 2010/2011, ni la kali kedua aku join mende ni. disebabkan aku tiada bakat untuk bermain bola sepak di padang, ni salah satu cara aku untuk terlibat dalam bola sepak. tapi tak keluar peluh lansung la. dok depan komputer ngadap internet je la. at least, dapat gak tau berita bola sepak terutama untuk Liga Perdana Inggeris la. huhu...


nama pasukan aku, Kaki Bangku FC dan nama samaran aku sebagai Cikgu Amran. karut punya nama...

Page Peta Laman Yang Baru

memandangkan cuti yang agak panjang daripada biasa, aku cuba memperkemaskan paparan blog aku. untuk itu, aku telah menambah satu page baru dengan nama Site Map.


tambahan lak kat blog aku tiada blog archive yang boleh memaparkan semua entri aku sebelum ni. dengan adanya page ni, diharap dapat membantu memudahkan korang membuat carian entri kat blog aku.

Perempuan Ini Makan Ayam Hidup!

>> 17 June 2011

Kalau diberi 3 pilihan antara ayam, daging dan ikan sebagai menu pilihan, aku banyak pilih ayam kot. Tambah pula bila selalu makan di kedai sekarang ni, nak amek ikan tak sampai hati. Ikan besar sangat ma...

Tapi dalam keghairahan aku untuk makan ayam, tak pernah terselera lansung untuk makan ayam hidup. Macam perempuan di bawah ni, pelik je...Penerangan di bawah diambil dari http://www.borakkosong.com/ sebab apa yang aku dapat semuanya gambar. Tak banyak sangat penerangannya.


PASURUAN - Bila anda menemui seorang wanita yang makan ayam bakar, atau ayam goreng mungkin sudah biasa. Namun, wanita penyiar radio di Pasuruan Jawa Timur memiliki keanehan kerana kebiasaan memakan daging mentah dan ayam hidup.

Lelaki Yang Ditarik Ke Neraka

>> 16 June 2011

Ayah
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.

Suami
Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak-tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tetapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram dan suami mendiamkan diri. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Abang
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula kepada abang-abangnya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran Islam...Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Anak Lelaki
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak...Nantikan tarikan ibunya.

Susulan Website TourMalaysia Selepas Di-hack!

>> 15 June 2011

semalam aku dah perasan mende ni. ada terbaca yang salah satu website ni akan dihack. siap bagitau masa lagi tu. confident betul...

hari ni, aku dapat email yang bagitau website TourMalaysia telah pun di-hack. tak paham sangat pe motif sebenar...

berikut maklumat email yang aku dapat...

Website www.tourmalaysia.com.my telah pun kena HACK.

Ini adalah disebabkan ISP malaysia telah pun mem 'blok' 10 website.

Ini br hackers dr malaysia.
belum hackers dr team anonymous (yg hack Play Station Network) yg dijangka akan melancarkan serangannya pd pukul 3.30am waktu malaysia hari Khamis iaitu esok.
mrk akan attack website kerajaan malaysia.

Dragon Force tu. ingatkan ada nama band metal je. hackers pun guna nama ni. haha...klik gambo kalau nak baca ayat-ayat mereka...

Kuasa Facebook

>> 14 June 2011

aku menghabiskan sisa-sisa hidup kat bilik yang aku sewa sampai hujung bulan ni. aku terpaksa mencari rumah lain sebagai tempat update blog dan tido. kalau nak tau sebab pe baca entri aku sebelum ni kat SINI!

dalam usaha mencari kediaman baru, aku ada cuba tengok dalam mudah.my. memang tak menghampakan sangat kalau nak cari bilik or rumah kat area kuantan ni. banyak gak la. tapi kalau bilik untuk disewa, majoriti nak cari pompuan je. pilih kasih. huhu...

satu iklan ni, ada nak cari teman serumah. lelaki...aku pun telepon la si pencari tu. agak berat gak nak join masuk rumah tu sebab lokasi yang agak jauh dari office aku. papepun, cuba dulu...

LELAGU : Meloveyou - Merpati


Download mp3 di SINI!

aku cuba cari video lagu ni kat youtube sebagai rujukan untuk korang layan. tapi tak de lak video band ni kat youtube. papepun, lagu ni agak sedap untuk dilayan. huhu...

LIRIK : Meloveyou - Merpati

Bagai merpati dua sejoli
Engkau dan aku berterbangan
Berdua di awan biru.

Bagai berkabus, kabus putih
Mengelilingi sang pelangi
Ku rasa bahagia.

C/o
Tak dapat aku lupakanmu
Seperti angin yang berlalu
Rasa cinta penuh membara
Seluruh jiwaku meronta...ku meronta.

Mungkinku bukan tak sempurna
Tapi diriku hanya cinta padamu seorang
Janji bahagia ke atas mu
Mahligai indah ku binakan
Untukmu di awan.

C/o
Seluruh jiwa ku serahkan
Kesetiaan ku pertahankan
Halangan apa pun mendatang
Cintaku padamu seorang...mu seorang...

APAN dapat kat SINI!

Muhammad Zulhelmee Muhammad Saidin

>> 13 June 2011

Salah satu berita dalam Harian Metro bertarikh 13 Jun 2011. Aku dapat kat SINI!

3 Maut Kereta Bertembung

SABAK BERNAM: Dua saudara sepupu serta seorang rakan mereka maut apabila dua kenderaan dinaiki mereka terbabit kemalangan di Kilometer 46 Jalan Klang-Teluk Intan, berhampiran Kampung Pancang Bedena, di sini, semalam.

Nor Aini Abdul Razak, 19, yang memandu Perodua MyVi meninggal dunia di tempat kejadian manakala sepupunya, Siti Aminah Ibrahim, 19, dan rakan mereka, Muhammad Zulhelmee Muhammad Saidin, 22, meninggal dunia di Hospital Tengku Ampuan Jemaah (HTAJ), Sabak Bernam.

Jangan Jadi Begini

>> 10 June 2011

What happened to the girl on the left after 42 years?

obesiti

In this photo, Terry Smith, only 7 years old. And then something like one and could not think...

Salah Satu Penjelasan Terbaik Kenapa ALLAH Memberi Kesakitan Dan Penderitaan

>> 09 June 2011

ADA SEORANG LELAKI PERGI KE KEDAI GUNTING RAMBUT UNTUK MENGGUNTING RAMBUT DAN JANGGUTNYA. APABILA BARBER ITU MEMULAKAN TUGASNYA, MEREKA PUN BERBORAK DAN BERCAKAP MENGENAI BANYAK PERKARA. TAPI BILA MEREKA MULA BERBICARA MENGENAI ALLAH, BARBER ITU PUN BERKATA, "SAYA TAK PERCAYA ALLAH ITU WUJUD."


"KENAPA KAMU KATA BEGITU?" TANYA SI LELAKI TADI.

Bukan Kerana Rambut Panjang

>> 07 June 2011

tekanan makin berganda bulan ni. sepanjang aku kerja, aku rasa ni la bulan yang paling tertekan sekali kot. tapi tekanan aku semua tu bukan pasal kerja. sebab bagi aku kerja mana-mana pun ada tekanannya. ni pasal hidup aku yang masih membujang setakat ini...

sebelum ni, aku ada buat entri Misteri Rambut Panjang sebab ingin mencari jawapan yang boleh diterima akal tentang kewujudan rambut panjang dalam bilik aku. majoriti yang komen pasal mende halus. aku ingat akan ada fakta saintifik pasal mende ni. hampa ma...komen yang paling mempengaruhi aku datangnya daripada encik yastro. ni ha komen beliau...

4 Rekod Perkahwinan Pelik & Bodoh

>> 04 June 2011

Erm...dalam banyak-banyak mende aku kongsi, yang ini aku rasa paling bebal kot. Entah apa masalah yang dihadapi oleh mereka semua ini sampaikan sanggup untuk kahwin dengan mende daripada kahwin dengan manusia. Nak kata mende yang dipilih memberi kepuasan tatkala malam tak juga. Entah!

Mungkin semua ini penipuan je kot. Lantaklah, janji ada entri baru. Fikir positif! Haha...

1. Kahwin Dengan Menara Eiffel

Perkahwinan Pelik & Bodoh
Erika, 39, ialah seorang bekas tentera yang tinggal di San Francisco. Dia mempunyai perasaan pelik yang tertanam sekian lama dalam dirinya iaitu jatuh cinta terhadap benda. Akhirnya, dia berkahwin dengan Menara Eiffel dalam suatu majlis sederhana yang dihadiri saudara terdekat pada 4 Jun 2008.

Tujuh Kalimat Mulia

Sabda Rasulullah S.A.W, "Barang siapa hafal tujuh kalimat, ia terpandang mulia di sisi Allah dan Malaikat serta diampuni dosa-dosanya walau sebanyak busa/buih laut."
  1. Mengucap Bismillah pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.
  2. Mengucap Alhamdulillah pada tiap-tiap selesai melakukan sesuatu.
  3. Mengucap Astagfirullah jika lidah terselip perkataan yang tidak patut.
  4. Mengucap Insya Allah jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok.
  5. Mengucap La haula wala kuwwata illa billah jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak diingini.
  6. Mengucap Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun jika menghadapi dan menerima musibah.
  7. Mengucap La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah sepanjang siang malam sehingga tak terpisah dari lidahnya dari tafsir hanafi, mudah-mudahan ingat, walau lambat-lambat mudah-mudahan selalu, walau sambil lalu mudah-mudahan jadi biasa...Insya Allah.
APAN dapat kat SINI!

Misteri Rambut Panjang

>> 01 June 2011

erm...malas sebenarnya nak tanya mende ni. tapi tah ar. mana tau ada yang tau ke akan masalah aku ni...

seperti mana yang aku pernah citer sebelum ni, aku menyewa bilik kat sebuah rumah ni. keluasan lebih kurang dalam 10'x10'. boleh la nak hidup ngan tulis mende ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP